0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 02.03.2024 la ora 12:05. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Amenajarea holului

Amenajarea holului

Adesea ignorat ca personaj secundar, însă cu un rol principal: holul de la intrare. Primul și ultimul lucru pe care îl vedeți în casă. Oferiți-i holului dumneavoastră respectul pe care îl merită cu ajutorul sugestiilor noastre de amenajare pentru holuri de intrare lungi, înguste, mici, întunecoase și pătrate.

Holul este adesea copilul cu probleme atunci când trebuie să vă ocupați de amenajarea camerelor, însă merită mai mult.

Dacă respectați câteva reguli atunci când îl proiectați, holul dumneavoastră va deveni încăperea care vă va uimi vizitatorii atunci când vor intra în locuință. Prima impresie contează!

Idei pentru amenajarea holului de la intrare

Indiferent că apreciați mai mult stilul sobru sau vă place să fie afișată multă culoare în holul de la intrare, am grupat laolaltă pentru dumneavoastră diferite propuneri pentru amenajarea holului. Noi avem ideile însă doar dumneavoastră puteți decide cum doriți să arate holul. Lăsați-vă inspirați și combinați după cum vă place. Dacă nu sunteți foarte siguri în privința alegerii, puteți utiliza planificatorul nostru de spațiu pentru a vă vizualiza ideile. Sau vă orientați după tendințele noastre actuale pentru locuit.

Căminul dumneavoastră, etaloanele dumneavoastră.

Amenajări spectaculoase ale holului de la intrare

În hol puteți pur și simplu să îndrăzniți ceva mai mult și să apelați la culori sau la un tapet cu modele cool. Dacă apelați la culori închise, ar fi bine ca holul dumneavoastră să fie ori foarte mare, ori să dispună de suficientă lumină naturală.

 • 
				Stiluri de amenajare The Dark Side 02 toamna iarna 2021
 • 
				relaxed living 03
 • 
				Stiluri de amenajare toamna iarna 2019 Wonderful Home
 • 
				house of elegance 01
 • 
				Decorarea peretilor cu imagini Living with art 01 Stil de amenajare Hornbach

Amenajări sobre ale holului de la intrare

Nu toți preferă multă culoare. Chiar dacă vă place stilul simplu și sobru, tot puteți face din holul dumneavoastră o atracție pentru priviri. Avem aici câteva idei pentru dumneavoastră. Dacă aveți un hol mic, întunecat sau îngust, este avantajoasă o amenajare coloristică luminoasă, pentru ca încăperea să pară mai mare.

 • 
				be balanced 02
 • 
				Nordic Atmosphere 01 stil de amenajare HORNBACH
 • 
				Warm Welcome 02 Stil de amenajare HORNBACH
 • 
				light easy 05
 • 
				warm welcome 03

Culori & tapete pentru hol

Îndrăzniți. În hol puteți să vă afișați personalitatea. Indiferent de dimensiunea zonei dumneavoastră de intrare.

Dar același lucru este valabil și în amenajarea holului: dacă acesta este îngust, întunecat, mic sau toate acestea la un loc, este bine să optați pentru culori deschise. Sunt permise toate nuanțele de alb, culorile pastel și bej în orice formă, deoarece acestea măresc vizual holul.

Acum vă gândiți - cam plictisitor. Cu siguranță nu trebuie să fie așa. Dacă doriți să aduceți culoare în holul dumneavoastră mic, zugrăviți una sau ambele părți frontale în culori după pofta inimii.

Dacă holul dumneavoastră este lung și îngust, puteți zugrăvi jumătatea de jos a peretelui într-o nuanță mai închisă și cea de sus într-o culoare deschisă. Astfel holul dumneavoastră va da senzația de deschidere.

Dacă aveți un hol îngust și lung dar cu suficientă lumină naturală, puteți apela cu mult curaj și la nuanțe mai închise pentru toți pereții.

În situația în care aveți multe uși în hol, acesta va transmite o ușoară senzație de neliniște. Dacă vopsiți ușile în culoarea pereților, acestea se vor estompa și se vor integra în imaginea de ansamblu.

Amenajarea unei bucatarii mici Loving Earth

Vă trebuie doar curaj. Aveți un tapet pe care vi l-ați dorit de mult, dar v-a fost teamă că în camera de zi sau în dormitor vă veți plictisi rapid de el? Atunci este potrivit pentru hol. Aici pur și simplu stați prea puțin timp pentru a vă sătura de acest punct de atracție.

Dacă aveți un hol pătrat, tapetați un perete. În cazul în care holul este mic, aplicați tapetul pe partea frontală. Astfel devine un highlight și nu va da senzația de supraîncărcare.

Bineînțeles că puteți să vă dotați întregul hol cu un tapet cu model, însă în acest caz restul amenajării ar trebui să fie mai degrabă una simplă.

Sugestie de culoare – pământ catifelat

Dacă vă place să fiți în tendințele modei în ceea ce privește culorile pereților, atunci cea mai potrivită pentru dumneavoastră este culoarea anului 2023. Pământ catifelat este o nuanță caldă de maro, care se potrivește în mod natural unei amenajări discrete a încăperii, dar care poate fi de asemenea combinată foarte bine și cu culori puternice. Aplicați nuanțe calde și liniștitoare de culoare a pământului pe pereți.

La fel ca toate vopselele lavabile premium de la StyleColor, și vopseaua pământ catifelat este fără dizolvanți și fără agenți de conservare. Aceasta poate fi utilizată pe tencuieli, tapet, tencuieli uscate sau fibră de sticlă.

Pardoseală pentru holul de la intrare

Intrări și ieșiri pe vânt și ploaie - podeaua trebuie să facă față multor încercări. Atunci când alegeți o pardoseală, cel mai bine apelați la parchet clasic, parchet laminat, plăci ceramice sau la o șapă autonivelantă. Acestea sunt rezistente și ușor de curățat.

Dacă aveți un hol îngust și lung puteți face o adevărată pasarelă din el prin instalarea podelei din lemn în montaj de tip englezesc.

În cazul în care holul este mic și este deschis la trecerea către alte camere, acesta oferă un aspect mai amplu dacă se utilizează aceeași acoperire de pardoseală.

modern rustic 03

Dacă aveți un hol mare, pătrat sau un hol cu multă lumină naturală, puteți apela fără mustrări de conștiință și la o acoperire de pardoseală de culoare închisă. Dacă este mai degrabă mic și fără lumină, este bine să alegeți o acoperire de culoare mai deschisă.

modern elegance 04

Ce mărime de covor este potrivită pentru hol?

Nu există un răspuns general la întrebarea care este dimensiunea oprimă a covorului pentru hol, pentru că aceasta depinde nu doar de mărimea și de forma holului, ci și de piesele de mobilier care urmează să fie plasate, precum și de modul în care vor fi montate. Aveți grijă să puteți deschide fără probleme ușa de intrare și să păstrați o distanță de cca. 15–20 cm față de piesele de mobilier. Covorul din hol ar trebui să fie așezat liber.

Pentru a găsi dimensiunea potrivită pentru holul dumneavoastră, este bine să măsurați suprafața care urmează să fie acoperită cu covorul. Aranjați piesele de mobilier așa cum urmează să fie poziționate mai târziu în hol. Astfel puteți să măsurați cel mai bine ce lungime și ce lățime poate avea noul dumneavoastră covor. Marcați simplu conturul covorului imaginar lipind bandă de mascare pe podea. Astfel puteți vizualiza mai bine imaginea covorului din hol.

Ca regulă empirică se aplică: covorul ar trebui să fie cu cel puțin 120 cm mai scurt decât holul dumneavoastră.
 • 
				Pozitionare covor 1
 • 
				Pozitionare covor 2
 • 
				Pozitionare covor 3

Iluminatul holului

Să se facă lumină. În definitiv, trebuie să vedeți cu ce jachetă vă îmbrăcați dimineața. În hol, se întâmplă deseori să fie lumină insuficientă. Dacă dați o mână de ajutor în acest sens, holul dumneavoastră de la intrare va deveni imediat mai prietenos.

Sugestii pentru iluminatul holului:

Iluminatul de bază: spoturile de plafon sau șinele cu corpuri de iluminat asigură luminozitatea necesară în hol.

Într-un hol mic: este adecvat un amestec de lămpi de plafon și lămpi pentru perete, astfel încăperea va părea mai înaltă și mai lată.

Într-un hol lung, înalt: apelați la un șir de lămpi suspendate ca iluminat de bază, astfel încăperea nu va mai părea atât de înaltă.

Iluminat de efect: aveți o galerie de tablouri în hol, pe care doriți să o iluminați? Apelați la lămpi pentru perete sau șine cu spoturi.

Iluminatul scărilor: spoturile încastrate sunt perfecte pentru o scară bine luminată. Treptele trebuie să fie perfect vizibile de sus, fiecare treaptă diferențiindu-se de următoarea prin umbre difuze și de mici dimensiuni. În acest scop, montați în zona postamentului superior o lampă sau integrați spoturi în perete, care să lumineze câte o treaptă.

Iluminat alb neutru: utilizați în holul de la intrare o temperatură a culorii alb neutră (3.300 - 5.300 Kelvin), pentru ca totul să se vadă bine.

Produs de top
Lampă pentru oglindă cu LED integrat Chicago XL 12W 1200 lumeni, aluminiu
Lampă pentru oglindă cu LED integrat Chicago XL 12W 1200 lumeni, aluminiu
(1)
229,00 lei* / buc.
Smart Home LED

Iluminatul smart al holurilor de intrare

Veniți acasă cu mâinile ocupate cu coșuri de cumpărături - ar fi grozav ca cineva să vă aprindă lumina. Aveți copii care aleargă noaptea pe hol către baie? În acest caz ar fi practic ca lumina să se aprindă automat.

Cu echipamentul Smart Home nu va exista această problemă. În acest caz veți avea automat lumină în hol când aveți nevoie. În acest sens nu vă trebuie decât un senzor de mișcare și becuri smart.

Senzorul de mișcare îl poziționați pe o piesă de mobilier sau îl montați pe perete. Becurile smart le înșurubați în lămpi. În combinație cu un gateway, puteți comanda lampa prin intermediul unei aplicații sau să o faceți să reacționeze complet automat la mișcările din hol.

Smart Home

Mobilă pentru hol

Înainte să distribuiți la întâmplare fel și fel de obiecte de amenajare în hol, trebuie să vă gândiți ce vă doriți de la acesta. Pentru că, în caz contrar, încăperea dumneavoastră va arăta rapid înțesată și supraîncărcată.

Probabil că doriți loc pentru pantofi și jachete și cel puțin o mică suprafață de depozitare pentru cheile de la casă și alte lucruri care sunt necesare când ieșiți și pe care însă le uitați de obicei exact acolo. Spațiul de depozitare suplimentar în hol este desigur un vis.

Garderobă

Dacă aveți un hol mic sau îngust, în loc de garderobă puteți monta diferite cuiere de haine, astfel veți economisi spațiu. Nici barele pentru haine nu arată atât de masive ca o garderobă.

warm welcome 01
Garderoba dumneavoastră. Așa cum vă place. Mare și spațioasă sau mică și delicată atunci când nu dispuneți de mult loc!

Locuri de ședere pentru holul de intrare

Pentru unii dintre pantofi preferăm să ne așezăm atunci când ne încălțăm. Dacă locul de ședere din hol mai are și spațiu de depozitare, veți dispune totodată de o funcționalitate suplimentară în hol și îl veți face confortabil.

warm welcome 04

Nici dacă aveți doar un hol mic sau îngust nu trebuie să renunțați la un loc de ședere. Și un taburet poate fi adecvat pentru a vă încălța. Așezați o pernă pe el și gata!

Spațiu de depozitare pentru hol

În hol ar trebui să integrați în orice caz o etajeră mică, cu o suprafață de depozitare pentru chei și altele. Într-un hol mic, orice nișă va fi un prieten bun, pentru că acestea pot fi utilizate cu ușurință ca spațiu de depozitare.

Scară în holul de la intrare? Veți câștiga ceva spațiu de depozitare dacă încorporați acolo un dulap mic.

Dacă aveți tavane înalte, aveți deja un avantaj, pentru că mulțumită polițelor intermediare retractabile puteți depozita aici foarte multe, de la decorațiunile de Crăciun și până la jachetele de iarnă.

Astfel veți exploata fiecare centimetru din zona dumneavoastră de intrare.

Aveți un hol mare sau pătrat? Utilizați-l!

Puteți folosi suprafața ca spațiu de depozitare suplimentar sau puteți construi rafturi pentru cărți și vă puteți amenaja o adevărată bibliotecă.

Nu aveți cameră de lucru, dar aveți un hol mare? Atunci amenajați-vă simplu un home-office mic, dar plăcut. Dacă holul dumneavoastră de la intrare este unul confortabil și prietenos, cu siguranță se va putea lucra productiv acolo.

Relaxed Living 01 Stil de amenajare HORNBACH
Construiți-vă pur și simplu singuri mobilierul potrivit!

Decorațiuni pentru holul de intrare

Cu piese decorative care atrag privirea și care aduc un plus spațiului veți reuși în orice caz ceva care să fie mai mult decât anost.

Oglindă

Sunteți gata pentru o mică scamatorie? Aveți un hol mic, întunecos sau îngust - scoateți o oglindă mare din joben. Dacă vă agățați oglinda în partea opusă unei ferestre, unei uși sau lângă o lampă, veți obține direct efectul unui hol mai spațios și mai luminos.

Decorarea peretilor cu imagini Sunny Place 03 Stil de amenajare Hornbach

Covoare de intrare

Pașii dumneavoastră răsună în hol? Întindeți un covor! Acesta va crea un aspect mai confortabil al holului și va aduce culoare în încăpere.

Dacă holul dumneavoastră este unul lung, accentuați acest lucru și aplicați traverse lungi.

Uneori se întâmplă ca dumneavoastră, membrii familiei și musafirii să aduceți și ceva foarte special în locuință: încălțăminte murdară! În acest caz, holul devine rapid foarte murdar.

În acest sens avem pentru dumneavoastră o soluție consacrată de multă vreme. Dacă așezați un covoraș de intrare în spatele ușii, holul va rămâne curat. Dacă doriți să vă oferiți dublă siguranță, puteți așeza direct o traversă pentru reținerea murdăriei. Astfel nu se va murdări nimic foarte repede.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus