0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 03.02.2023 la ora 12:54. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Pavarea intrării în curte. Accesul auto

Timp de lectură 3 min.
Pavarea intrării în curte. Accesul auto

Casa dumneavoastră este aproape gata, însă de jur împrejurul ei șantierul este departe de a se fi terminat? În aceste instrucțiuni oferite de Academia meșterului vă arătăm pas cu pas cum puteți schimba acest lucru. Realizați un acces auto demn de invidiat în tot cartierul. Să începem!

Pavarea accesului auto: cât de amplu trebuie să fie acest proiect?

Puteți realiza un acces auto pavat cu o utilitate practică deosebită. Punându-vă mintea la contribuție, veți reuși să puneți în practică ACCESUL AUTO dorit: cu un pavaj de care să fiți mândru, cu rigole de scurgere, palisade și pietriș în jurul fațadei, o intrare în casă cu trepte, cu răsadnițe, cu plantele potrivite, toate iluminate corespunzător cu un sistem LED.

Pentru un acces auto în stil mare, puteți avea în vedere o durată de realizare de circa 3 săptămâni, cu 2 constructori. Însă cu cât participă mai multe persoane, cu atât lucrurile se vor desfășura mai rapid. Astfel vă veți putea apuca mai repede de următorul dumneavoastră proiect!

Planificarea accesului auto: sfaturi și ponturi

Faceți o schiță și măsurați cu precizie accesul auto.

 • Gândiți-vă încă de la început cum doriți să amenajați totul, în ce zone și în ce fel.
 • Nu faceți economie de efort când vine vorba despre lucrările pentru suprafața de acces auto. Altfel, veți fi nemulțumit mai târziu de suprafețele denivelate și de bălțile pe care le veți avea de ocolit.
 • Planificați o rigolă de scurgere în punctul cel mai adânc.
 • Luați în considerare evacuările de apă existente și puțurile de alimentare.
 • Fiți atent la trecerile către alte suprafețe.
 • Planificați cablajele pentru lămpi.

Respectați schema de amplasare a tubulaturilor

Verificați în schema de amplasare a tubulaturilor de pe teren dacă există conducte de alimentare sau de apă reziduală în zonele în care doriți să puneți pavaj. Acestea nu trebuie deteriorate în timpul lucrărilor.

Idei pentru accesul dumneavoastră auto individual

Ce pavaj și ce pietriș să aleg? Aveți la dispoziție posibilități numeroase în ceea ce privește alegerea materialelor, culorilor, formelor și dimensiunilor. Un alt aspect încă neexplorat este multitudinea de plante și de efecte luminoase care vă stau la dispoziție. Puteți alege din numeroase variante pentru a realiza proiectul dumneavoastră:

 • Puteți combina materiale diferite. Astfel, obțineți efecte atrăgătoare. Aveți grijă să păstrați o anumită gamă cromatică, deoarece, în principiu, combinarea diferitelor materiale are efectul de a atrage atenția. De exemplu, combinați pietriș gri deschis cu plăci gri și cu palisade gri închis.
Variantele cromatice aduc diversitate, variantele monocromatice sunt mai atractive decât cele în care există diferențe mari de culori.

 • Diferențele mari de culori produc adesea un efect de neliniște.
 • Prin pavaje cu diferite nuanțe puteți diviza suprafețele din punct de vedere optic, de exemplu pentru locurile de parcare.
 • Amestecați întotdeauna pavaje din mai mulți paleți, înainte de a le așeza pe poziție. Astfel evitați marginile de culoare nedorite ale suprafeței pavate.
 • La final, stabiliți accente atractive folosind plante și sisteme LED.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus