0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
30.11.2023 08:00 - 21:00
01.12.2023 08:00 - 21:00
Aţi imprimat această informaţie în 29.11.2023 la ora 18:24. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Benzi LED: idei de amenajare și întrebuințări

Benzi LED: idei de amenajare și întrebuințări

Mobilier care pare că plutește, tavane și pereți iluminați. Pentru aceasta nu aveți nevoie de trucuri magice, ci de benzi cu LED. Avem idei pentru spațiile dumneavoastră și vă arătăm de ce anume trebuie să țineți cont atunci când tăiați și îmbinați benzile cu LED.

Ce înseamnă iluminare indirectă?

Lumina este în încăpere, însă corpul de iluminat rămâne ascuns la prima vedere. Acest mic truc se numește iluminare indirectă. Sursa de iluminat nu poate fi detectată în mod direct, lumina este îndreptată mai întâi asupra podelei, pereților sau tavanului și apoi este distribuită în încăpere. Astfel dispare strălucirea, iar iluminatul încăperii dumneavoastră capătă un aspect modern și primitor.

Sună bine? Și dumneavoastră puteți face asta. Iluminarea indirectă se realizează relativ simplu, cu benzi cu LED, deoarece acestea sunt autoadezive și, astfel, se montează fix. Puteți ilumina încăperile complet sau puteți scoate în evidență doar unele piese de mobilier sau locuri din încăpere. Ba chiar mai bine, benzile cu LED sunt eficiente și au un consum redus de energie electrică.

Sistemul de iluminat poartă semnătura dumneavoastră.
Ce inseamna iluminare indirecta? Benzi LED in sufragerie

Diferențe între benzile cu LED

Le cumpărați, le lipiți, le puneți în priză și aveți lumină. Cam aceasta este teoria de funcționare a benzilor cu LED. Însă pentru a o pune în practică, este necesară o planificare prealabilă. Deoarece benzile cu LED sunt disponibile în diferite versiuni de execuție și cu două tensiuni diferite, de 12 și 24 de volți. Pentru a găsi soluția corectă pentru proiectul dumneavoastră de iluminat, ar trebui să vă gândiți la următoarele aspecte:

Ce anume doriți să iluminați cu benzile cu LED?

Puteți ilumina aproape orice cu benzile cu LED, și nu doar cu rol decorativ. Benzile cu LED sunt adecvate ca lumină de lucru, de exemplu în bucătărie sau în camera de lucru. Dar le puteți folosi la fel de bine și ca lumină ambientală. Însă este important și numărul de lumeni. Cu cât este mai mare numărul de lumeni, cu atât sunt mai luminoase benzile cu LED. Pentru orientare: Benzile cu LED cu un număr de aproximativ 300 de lumeni per metru sunt adecvate în scopuri decorative, benzile cu LED cu un număr de aproximativ 550 de lumeni per metru sunt adecvate ca lumină de lucru și benzile cu LED cu un număr de aproximativ 1.100 de lumeni sunt adecvate ca lumină ambientală.

Ce lungime ar trebui să aibă benzile dumneavoastră cu LED?

Înainte de a achiziționa benzile cu LED, ar trebui să măsurați cu metrul acasă ce lungime vă este necesară pentru proiectul de iluminat. În cazul iluminării decorative, dimensiunile măsurate sunt probabil limitate. Dacă doriți să iluminați o cameră întreagă, situația se schimbă. Aveți grijă să luați benzi de lungimea care vă este necesară sau să aveți posibilitatea de a le prelungi. Dacă doriți să îmbinați două benzi cu LED într-o bandă mai lungă, aveți grijă la compatibilitatea produselor. Important este ca transformatorul dumneavoastră să poată furniza performanța necesară.

Ce culoare trebuie să aibă lumina LED-urilor dumneavoastră?

Este important, de asemenea, să vă gândiți ce culoare doriți să aibă lumina dumneavoastră? Albul cald este potrivit pentru sufragerie, living sau pentru dormitor și oriunde doriți să evidențiați anumite aspecte. Albul neutru este potrivit ca lumină ambientală sau ca lumină de lucru. Albul ca lumina zilei este foarte potrivit pentru camera de lucru sau pentru camera de hobby-uri. LED-urile colorate se utilizează întotdeauna acolo unde doriți să faceți atmosferă. Fie că este vorba de living, sala de jocuri sau barul dumneavoastră de acasă. Încă un aspect important: LED-urile trebuie să fie reglabile în intensitate sau să poată oferi orice variantă de lumină, de la alb cald până la alb rece?

Pentru fiecare proiect de iluminare, găsiți aici benzile cu LED potrivite.

Dacă doriți să iluminați pereții, tavanele sau podeaua cu benzi cu LED, profilurile reprezintă soluția optimă. Există diferite variante, în funcție de ceea ce doriți să iluminați. Profilurile se pot scurta la lungimea necesară, iar majoritatea profilurilor au un difuzor integrat, care distribuie lumina uniform în încăpere.

Îmbinarea benzilor cu LED

Doriți ca benzile dumneavoastră cu LED să treacă peste colțuri, peste obstacole, sau să poată fi îmbinate. Totul este posibil, pentru că în categoria accesoriilor pentru benzi cu LED există numeroase conectoare rapide.

Puteți alege între conectoare de colț, conectoare cu fișă de contact sau racorduri. Atunci când alegeți soluția potrivită, rețineți că trebuie să alegeți conectoare care să fie compatibile cu benzile dumneavoastră cu LED.

Dacă alegeți conectoarele rapide, nu aveți nevoie de pistolul de lipit, deoarece tehnica de conectare vă permite să îmbinați benzile cu LED într-o manieră simplă. Un exemplu: Banda dumneavoastră cu LED trebuie să treacă pe după colț. Pentru aceasta aveți nevoie de un conector de colț. Mai întâi îmbinați conectorii cu fișă de contact cu banda cu LED, iar apoi îmbinați banda cu conectorul de colț. Pe cealaltă parte îmbinați exact la fel banda cu LED cu conectorul de colț.

Dacă aveți în plan un proiect de iluminare și știți că doriți să îmbinați mai multe benzi cu LED, aveți grijă ca transformatorul dumneavoastră să furnizeze puterea necesară. De asemenea, este important ca toate benzile dumneavoastră cu LED să aibă aceeași tensiune, așadar fie 12, fie 24 de volți. Numărul de wați necesari îl puteți calcula multiplicând numărul de wați per metru cu lungimea benzii dumneavoastră cu LED. Exemplu: Dacă utilizați 3 metri de bandă cu LED cu 11 wați per metru, aveți nevoie de un transformator cu cel puțin 33 de wați. Mai bine ar fi ca în cazul puterii transformatorului să calculați și o marjă de siguranță, pentru ca transformatorul să nu fie solicitat în proporție de 100%.

Tăierea benzilor cu LED

Dacă proiectul dumneavoastră de iluminare este gata, dar încă nu ați terminat banda cu LED, puteți elimina surplusul. Soluția: tăierea benzilor cu LED.

Tăiați banda cu LED cu o foarfecă sau cu un cutter. Benzile cu LED au un marcaj în locurile în care le puteți tăia. Acesta diferă de la un producător la altul, dar în general este aplicat la intervale de 8-10 centimetri. Important la tăierea benzilor cu LED este să respectați cu exactitate marcajul prestabilit, pentru a nu deteriora placa de circuite imprimate. Așadar, înainte de a efectua prima tăietură, consultați instrucțiunile de montaj privind tăierea benzii cu LED din informațiile producătorului.

Taierea benzilor LED

Idei de benzi cu LED

Cu benzile cu LED puteți face, cu siguranță, mult mai mult decât doar să montați o lumină de fundal colorată pentru televizor. De fapt, aveți posibilitatea de a utiliza iluminarea indirectă cu benzi cu LED în fiecare cameră. Pentru aceasta aveți nevoie, în general, doar de benzi cu LED, accesorii și o foarfecă. Vă arătăm idei de benzi cu LED pe care le puteți pune în practică acasă.

Aduceți cu dumneavoastră iluminarea indirectă oriunde vă aflați.

Iluminarea tavanului cu benzi cu LED

Cum se montează benzile cu LED pe tavan? Cu profiluri este relativ simplu. Aveți nevoie de benzi cu LED de lungime adecvată și cu un număr mare de lumeni, astfel încât să fie adecvate pentru iluminarea tavanului. Apoi instalați benzile în profilurile adecvate și fixați-le de tavan. Dacă optați pentru benzi cu LED cu intensitate reglabilă, puteți ajusta luminozitatea iluminării tavanului în funcție de necesități.

 Idei de amenajare cu LED iluminarea tavanului
Arată produsele +

Când vine vorba despre iluminarea tavanului, puteți face un pas mai departe în ceea ce privește iluminarea indirectă, ascunzând benzile cu LED cu tot cu profiluri. Puteți face acest lucru coborând o parte a tavanului și instalând benzile cu LED în spațiul intermediar.

 Benzi LED idei de amenajare pentru sufragerie
Arată produsele +

Iluminarea podelei cu benzi cu LED

Și zona podelei poate fi iluminată cu benzi cu LED. Astfel obțineți fie o iluminare ambientală, fie o iluminare pe timp de noapte, de exemplu, pe hol. Pentru a pune în practică această idee aveți nevoie de profiluri de aluminiu. Fixați profilurile de perete, apoi instalați benzile cu LED potrivite în canalul profilului. La final montați plinta deasupra.

 Iluminarea podelei cu benzi LED idei de amenajare
Arată produsele +

Iluminatul băii cu benzi cu LED

Benzile cu LED conferă accente speciale și băii și pun într-o lumină nouă ideea de wellness în propria casă. Deoarece există benzi cu LED cu un strat de acoperire special pentru încăperile umede. Le puteți fixa în baie împreună cu un tub termocontractibil și cu profiluri. Fie ca soluție de iluminare ambientală cu intensitate reglabilă sau pentru iluminarea nișelor sau articolelor de mobilier. Vă amenajați o zonă de wellness? Aceasta ar putea fi și o cameră de relaxare.

 Iluminare baie cu benzi LED idei de amenajare
Arată produsele +

Pentru electricitatea în baie trebuie respectate o serie de prevederi, așadar, informați-vă în prealabil în legătură cu zonele de protecție.

Iluminarea scărilor

Puteți aduce o lumină suficientă în zona scărilor folosind benzi cu LED. Există două posibilități. Fie lipiți benzi cu LED pe fiecare treaptă, la proeminența treptei sau la muchia exterioară. Sau asigurați o bună iluminare la nivelul mâinii curente, folosind benzi cu LED și profilurile potrivite.

 Iluminarea scarilor cu benzi LED
Arată produsele +

Lumină de lucru pentru bucătărie sau home office

Pentru o vizibilitate mai bună în zona de lucru. Însă lumina nu trebuie să vă orbească. Pentru aceasta sunt adecvate benzile cu LED. În special dacă aveți dulapuri suspendate, puteți atașa simplu benzi cu LED pe părțile inferioare ale acestora. Optați pentru lumina de lucru și, în special în zona de home office, asigurați o iluminare albă ca lumina zilei.

 Lumina de lucru LED pentru birou sau home office
Arată produsele +

Iluminarea dulapului cu haine

Dimineața pe întuneric puteți trage din dulapul cu haine un articol de îmbrăcăminte nepotrivit. Soluția: benzile cu LED în dulapul cu haine, controlate fie prin întrerupător, fie prin aplicație. Astfel nu veți mai avea nevoie de lampa de pe noptieră sau de lumina ambientală.

 Iluminarea LED in dulapul cu haine
Arată produsele +

Iluminarea pieselor de mobilier cu benzi cu LED

Mobila cu benzi cu LED, care pare că plutește, este atractivă și conferă o atmosferă primitoare. Puteți face să plutească atât rafturile, cât și canapeaua. Puteți da frâu liber imaginației folosind benzile cu LED și pe barul sau articolele de mobilier construite de dumneavoastră. Utilizați pentru aceasta benzi cu LED cu lumină decorativă, a cărei intensitate poate fi reglată sau care își schimbă chiar și culoarea.

 Iluminarea LED pentru mobilier
Arată produsele +
Vă doriți mai mult decât un proiect de iluminare? Atunci, construiți-vă singur barul, patul sau raftul și iluminați-le cu benzi cu LED.

Iluminarea terasei și balconului cu benzi cu LED

Puteți, de asemenea, să asigurați iluminarea indirectă pe balconul sau terasa dumneavoastră. Există benzi cu LED special concepute pentru a fi folosite la exterior, protejate împotriva intemperiilor.

Benzile cu LED pot fi montate pe mobilier, pe grinzi și pe coloane, dar și pe balustradă. Dacă vreți să iluminați o alee, puteți folosi fără probleme benzile cu LED.

 Iluminarea terasei si balconului cu benzi cu LED
Arată produsele +
Smart Home LED

Controlul inteligent al benzilor cu LED

Dacă nu doriți să apăsați butonașe pe o telecomandă extra, atunci faceți ca sistemul dumneavoastră de iluminare cu LED să fie inteligent. Benzile cu LED sunt disponibile și în versiunea Smart Home, pe care o puteți conecta la dispozitivul de legătură și apoi o puteți controla prin smartphone. La fel, puteți seta diferite reguli pentru benzile dumneavoastră cu LED.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus