0 Listă favorite 0 Coşul meu
Hornbach Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 0310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 08.12.2021 la ora 00:03. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Instrucțiuni

Izolarea planșeului subsolului

Timp de lectură 4 min.
Izolarea planseului subsolului

Lipsa izolării planșeului subsolului sau una incompletă ori defectuoasă implică nu doar o podea mai rece, ci și cheltuieli totale mai mari în privința încălzirii întregii locuințe. Izolarea vă ajută să economisiți bani și să asigurați o temperatură constantă și un ambient plăcut în casă, pe timpul anotimpului rece. Mai jos, vă prezentăm un ghid pas cu pas pentru izolarea corespunzătoare a planșeului subsolului.

Aveți nevoie de:

Lipirea plăcilor izolatoare din polistiren cu mortar adeziv

01

Amestecați cantitatea necesară de material adeziv într-o găleată cu mortar. Amestecați bine materialul cu un agitator, astfel încât să se formeze o masă omogenă, fără cocoloașe.

Izolarea planseului subsolului pasul 01
Izolarea planseului subsolului pasul 01
02

În cazul unei suprafeţe plane, cu capacitate de susţinere, materialul adeziv se aplică pe întreaga suprafață și se trasează uniform cu gletieră cu dinți (10 x 10 mm). Suprafețele laterale ale plăcilor nu trebuie să fie acoperite cu adeziv!

Izolarea planseului subsolului pasul 02
Izolarea planseului subsolului pasul 02
03

Denivelările mai mici ale planșeului se netezesc prin lipire punct-proeminență. Aplicați o dâră închisă de adeziv de-a lungul marginii plăcii, iar în mijlocul plăcii mai multe puncte de adeziv.

Izolarea planseului subsolului pasul 03
Izolarea planseului subsolului pasul 03
04

După fixare, aproximativ 40% din suprafața plăcilor trebuie să fie lipită de suprafață. Debitarea se poate face cu un fierăstrău de mână.

Izolarea planseului subsolului pasul 04
Izolarea planseului subsolului pasul 04

Atenție la cablurile din planșeu!

Dacă pe suprafața planșeului sunt montate cabluri, izolaţia poate fi de asemenea executată. Fie decupați plăcile izolatoare pe partea inferioară cu fierăstrăul de mână, respectiv cutterul, fie izolați în două straturi. Primul strat trebuie să fie la fel de gros ca și cablurile. Cu al doilea strat izolator lipit și transpus, realizați o suprafață închisă.

Lipirea plăcilor izolatoare din polistiren cu spumă adezivă

05

Aplicați câte un punct de adeziv de fixare în fiecare dintre cele patru colțuri ale plăcii izolatoare - agitați puternic spuma de lipire înainte de aplicare.

Izolarea planseului subsolului cu spuma pasul 01
Izolarea planseului subsolului cu spuma pasul 01
06

Apoi aplicați de jur-împrejur și în centru câte o dâră de spumă de lipire cu o grosime de 6 cm. Aceasta nu are voie să acopere adezivul de fixare. Nu aplicați adeziv pe suprafețele laterale.

Izolarea planseului subsolului cu spuma pasul 02
Izolarea planseului subsolului cu spuma pasul 02
07

Lipiți placa izolatoare de planșeu, începând dintr-un colț al încăperii. Celelalte plăci se îmbină printr-un sistem de lambă și uluc (nut și feder). În cazul în care începeți cu lamba spre perete, este necesar să tăiați în prealabil ulucul.

Izolarea planseului subsolului cu spuma pasul 03
Izolarea planseului subsolului cu spuma pasul 03
08

Lipiți întotdeauna plăcile mai întâi între ele, adică fără rosturi în cruce.

Izolarea planseului subsolului cu spuma pasul 04
Izolarea planseului subsolului cu spuma pasul 04

Lipirea plăcilor de izolaţie minerală pe toată suprafața

09

Îndepărtați surplusul de beton de pe suprafața planșeului și curățați toate suprafeţele. Cu cât suprafața este pregătită mai bine, cu atât mai bine se vor lipi plăcile izolatoare.

Izolarea planseului subsolului cu izolatie minerala pasul 01
Izolarea planseului subsolului cu izolatie minerala pasul 01
10

Amestecați mortar uşor cu apă într-o găleată pentru construcţii și aplicați pe placa izolatoare, pe toată suprafața, cu o gletieră cu dinți de 10. Înălțimea adezivului după pieptănare trebuie să fie de cca. 8 mm. Nu aplicați adeziv pe suprafețele laterale ale plăcilor de polistiren.

Izolarea planseului subsolului cu izolatie minerala pasul 02
Izolarea planseului subsolului cu izolatie minerala pasul 02
11

Lipiți plăcile de polistiren aliniate pe suprafața planșeului, cu o ușoară presiune. La lipirea plăcilor se vor evita rosturi în cruce. Pentru apăsarea plăcilor puteți folosi o scândură de lemn. Nu loviți plăcile între ele. Plăcile pot fi tăiate cu un fierăstrău de mână. Înainte de o altă prelucrare a suprafeței, ca de ex. armare și tencuire, trebuie îndepărtat praful de șlefuire.

Izolarea planseului subsolului cu izolatie minerala pasul 03
Izolarea planseului subsolului cu izolatie minerala pasul 03

Lipire și dibluire

12

În cazul betonului natural sau a planșeurilor de zidărie fără zugrăvire, este suficientă lipirea de plăci izolatoare. Cu condiția ca suprafața să nu prezinte denivelări mai mari de 10 mm. Avantajul la lipire este utilizarea simplă și rapidă a plăcilor. În cazul plăcilor de polistiren cu sistem de lambă și uluc (nut și feder), montarea este și mai simplă.

13

În cazul tencuielilor sau zugrăvelilor vechi, plăcile sunt prinse în dibluri, în principiu. Deoarece se poate întâmpla ca tencuiala sau zugrăveala veche să se desprindă cu timpul și, odată cu ea, plăcile de polistiren. La tencuirea ulterioară a suprafeței, este neapărat necesară dibluirea. Orientați-vă după recomandările producătorului.

14

După uscarea, respectiv întărirea adezivului, efectuați găuri pentru dibluri prin plăcile de polistiren, până în beton sau tencuială. Numărul și amplasarea diblurilor se găsesc în indicaţiile producătorului cu privire la prelucrare. Adâncimea găurilor este în funcție de grosimea materialului izolator și de lungimea diblurilor.

Izolarea planseului subsolului metoda lipire si dibluire
Izolarea planseului subsolului metoda lipire si dibluire

Teme care v-ar mai putea interesa

Transformarea mansardei

Să înceapă amenajarea acoperișului! Pentru a putea face față sezonului rece, ar trebui să fiți cât mai bine pregătiți. O imagine de ansamblu, precum și ce trebuie să luați în considerare la planificare vă prezentăm în ur ...citește mai mult

În sus

HORNBACH utilizează module cookie. Dacă continuaţi să navigaţi pe pagina noastră, vă manifestaţi acordul pentru utilizarea modulelor cookie. Aflaţi mai multe

x
HORNBACH