0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 02.03.2024 la ora 11:19. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Cel mai recomandat polistiren

Cel mai recomandat polistiren

Vreți să aveți acasă o temperatură confortabilă iarna, dar și vara, dar și facturi la întreținere mai mici? V-ați gândit să vă izolați locuința și vreți să folosiți polistirenul în acest sens? În continuare, veți descoperi care este cel mai bun polistiren, cum să-l alegeți în așa fel încât să găsiți calitate la prețuri mici, veți afla care sunt mărcile recomandate și cum să utilizați polistirenul în mod corect.

În plus, veți afla diferite informații utile, chiar și răspunsuri la unele întrebări pe care poate vi le puteți referitor la polistiren și la montarea sa.

Cel mai recomandat polistiren - Clasificare TOP 3

Polistirenul este un material plastic foarte răspândit în întreaga lume, utilizat în construcții sub formă masivă sau spongioasă. Principalele sale beneficii sunt confort termic sporit, rezistență superioară la intemperii, impact pozitiv asupra sănătății oamenilor, micșorarea consumului de energie electrică, facturi mici la curent. În comerț există trei tipuri de polistiren: expandat (EPS), extrudat (XPS) și grafitat (mai scump, dar cu randament termic superior).

Produs Polistiren expandat Adeplast 10cm EPS 100 Polistiren expandat Baumit Protherm Plus 10 cm Polistiren extrudat Zentyss 10cm XPS 300
Caracteristici Polistirenul este de tip expandat, potrivit pentru izolarea fațadei.
Lungimea este de 1000 mm, lățimea de 500 mm, grosimea de 100 mm.
Nuanța de bază este albă.
Face parte din clasa C pentru prevenirea incendiilor.
Polistirenul este de tip expandat, potrivit pentru izolarea fațadei.
Are dimensiunile 1000 x 500 x 100 mm.
Are nuanța de bază alb.
Presiunea EPS este 70 kPA
Coeficientul transfer termic este 0,037 conductivitate termică (λ - lambda).
Polistirenul este de tip extrudat și poate fi utilizat pentru izolații universale, perimetru, de pardoseală, pentru acoperiș plan.
Are lungimea 1250 mm, lățimea 600 mm, grosimea 100 mm.
Presiunea EPS este 300 kPA.
Argumente pro Este un excelent izolator.
Se montează foarte ușor.
Este rezistent la uzură și asigură izolare fonică.
Poate fi folosit cu rezultate foarte bune pentru fatada casei.
Este mult mai rezistent la șocurile mecanice și la factori externi.
Izolează foarte bine.
Producătorul este de încredere.
Se montează rapid și ușor.
Este foarte rezistent la umiditate și la ciclul îngheț - dezgheț.
Îmbunătățește confortul termic.
Este ecologic și reciclabil.
Are greutate mică.
Argumente contra Plăcile nu trebui expuse la raze solare directe, căldură ridicată și foc deschis.
Își modifică mai ușor forma față de polistirenul extrudat.
Este inflamabil, chiar în limite normale. Nu este permeabil, ceea ce împiedică ieșirea vaporilor la exterior.

1.1. Cel mai recomandat polistiren extrudat

Polistirenul extrudat este o spumă rigidă, cu structură celulară închisă, produsă pe mașină de extrudare. Printre avantajele sale se numără rezistența mecanică sporită, rezistență la umiditate, la ciclurile îngheț-dezgheț, rezistența termică ridicată, economisirea energiei termice, îmbunătățirea confortului termic, ușurința în montare. Polistirenul extrudat este cel mai folosit în construcții, având o densitate mai mare și fiind un izolant termic mai bun.

Polistiren extrudat Zentyss 10 cm XPS 300

Polistirenul este de tip extrudat, potrivit pentru interior sau exterior, ușor de aplicat pe pardoseală, perete sau tavan. Are dimensiunile 1250 x 600 x 100 mm, culoare de bază portocalie, presiune EPS 300 kPA.

Avantaje Dezavantaje
 • are rezistență mecanică superioară
 • materialul este ușor, elastic
 • se taie simplu, cu unelte obișnuite
 • are rezistență ridicată la umiditate
 • este curat, inodor și neiritant pentru piele
 • nu face față temperaturilor extreme (-50…+70 grade Celsius)

Polistiren extrudat Zentyss 2cm XPS 250

Polistirenul extrudat este de tip placă izolatoare, fiind potrivit pentru interior sau exterior. Are dimensiunile 1250 x 600 x 20 mm, culoare de bază portocalie, presiune EPS 250 kPA.

Avantaje Dezavantaje
 • este foarte rezistent
 • izolează de zgomotele de afară
 • este ușor de tăiat, chiar cu scule obișnuite
 • raportul calitate - preț este foarte bun
 • peretele nu respiră

Polistiren extrudat Zentyss 1cm XPS 150

Polistirenul este de tip extrudat, potrivit pentru interior sau exterior, are dimensiunile 1000 x 500 x 10 mm, presiune EPS 150 kPA, face parte din clasa de prevenire a incendiilor Euro F.

Avantaje Dezavantaje
 • are capacitate mare de izolare termică și fonică
 • este ecologic, deșeurile putând fi reciclate
 • are rezistență mare la bacterii și ciuperci
 • este ușor de tăiat și de instalat
 • are aderență sporită
 • nu este rezistent la foc

1.2. Cel mai recomandat polistiren expandat

Polistirenul expandat este o structură cu pori deschiși, cu permeabilitate mare la vaporii de apă, având posibilitatea de a-și modifica mai ușor forma. Poate fi utilizat la interior sau exterior, pe terase, verande, acoperișuri în pante, pardoseli, planșee, poduri, mansarde. Un produs de calitate este cel cu rezistență la compresiune (cu cât valoarea este mai mare, cu atât este mai bun și mai rezistent polistirenul).

Polistiren expandat Precit Built 2cm EPS 50

Polistirenul este de tip expandat, potrivit pentru interior și are dimensiuni 1000 x 500 x 20 mm. Culoarea de bază este albă, face parte din clasa C de prevenire a incendiilor și are presiune EPS 50 kPA.

Avantaje Dezavantaje
 • este durabil în timp
 • nu este toxic și nici iritant
 • se montează ușor și rapid, cu scule obișnuite
 • este ieftin și bun
 • asigură confort în interiorul locuinței
 • își modifică forma, așa că trebuie folosit în spații fără încărcare mare
 • are rezistență mai mică la compresiune

Polistiren expandat Baumit Protherm Plus 10 cm

Polistirenul este ideal pentru izolarea fațadei, are dimensiunile 1000 x 500 x 100 mm, presiune 70 kPA.

Avantaje Dezavantaje
 • este eficient termic, durabil și stabil
 • nu este toxic, nici iritant
 • se montează ușor și rapid, chiar și de persoane necalificate
 • prețul este accesibil
 • are rezistență mică la compresiune comparativ cu alte produse

Polistiren expandat PRECIT 1000x500x100 mm EPS 80

Polistirenul este de tip expandat, potrivit pentru exterior și interior și are dimensiuni 1000 x 500 x 100 mm. Culoarea de bază este albă, face parte din clasa C de prevenire a incendiilor și are presiune EPS 80 kPA.

Avantaje Dezavantaje
 • rezistă în timp;
 • nu este toxic;
 • se montează simplu și rapid;
 • asigură confort în interiorul locuinței.
-

Cum alegeți cel mai recomandat polistiren

Izolarea locuinței la interior sau exterior presupune achiziționarea unui material adecvat unei lucrări de calitate. Pe piață există diferite tipuri de polistiren, așa că este importantă cunoașterea în detaliu a diferitelor avantaje sau dezavantaje pe care fiecare dintre ele le aduce. Astfel, este recomandată părerea experților în domeniu, precum și consultarea diferitelor forumuri de profil de pe Internet, în așa fel încât rezultatele să fie unele deosebite.

Cel mai recomandat polistiren la HORNBACH

Printre criteriile de care trebuie să se țină cont în această alegere se numără:

 • Tipul de polistiren. Se poate opta pentru trei tipuri de polistiren. Polistirenul expandat se utilizează, în special, pentru izolarea la interior și exterior a fațadelor și acoperișurilor, lasă vaporii să treacă și permite pereților să respire. Polistirenul extrudat este ideal pentru izolarea fundației, pentru garaje, beciuri etc. Mai există și polistiren grafitat (îmbogățit cu grafit), cu randament termic mai mare, dar mai scump;

 • Locul. În funcție de zona care se dorește a fi izolată se va opta pentru tipul necesar. De obicei, trebuie să se stabilească dacă izolarea se va face la interior sau la exterior, dacă este vorba despre pardoseală, tavan sau pereți;

 • Rezistența la compresiune. Acesta este un criteriu foarte important, deoarece indică practic cât de rezistent este polistirenul la șocurile mecanice. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât mai bine;

 • Grosime. Mărimea și grosimea unui panou standard este de 1250 mm x 600 mm x grosimea. Este importantă alegerea acestui criteriu în funcție de nevoi: pentru a izola fațada casei este indicat un polistiren cu o grosime de 10-15 cm, pentru izolarea mansardei în zonele reci de un produs de 20 cm și tot așa. Specialiștii recomandă cântărirea serioasă a criteriului, specificând faptul că un polistiren de 15 cm este cu 47% mai eficient comparativ cu unul de 10 cm;

 • Preț. Plăcile de polistiren de pe piață sunt mai scumpe pe măsură ce se dorește o grosime mai mare. Cu toate acestea, este demn de menționat faptul că un produs mai gros înseamnă și performanțe termice ridicate.

Mărci recomandate de HORNBACH

În magazinul Hornbach.ro există polistiren de calitate superioară, la prețuri mici, fabricate de producători renumiți în domeniu, cum ar fi Zentyss, Baumit sau Adeplast.

3.1. Marca Zentyss

Este marcă înregistrată de firma OPAL Technologies, înființată la data de 27 februarie 2018. Are două puncte de lucru, Arad și Buzău. Brandul se remarcă prin tehnologia de fabricare a polistirenului de ultimă generație, prin produsele prietenoase cu mediul natural, care corespund normelor europene.

3.2. Marca Baumit

Baumit este o marcă austriacă de construcții, întemeiată în 1988. Astăzi se situează pe locul 3 în lume în domeniu, are 34 de unități de producție și 2500 de angajați. Brandul Baumit oferă o gamă bogată şi inovativă de produse pentru faţade, tencuieli, şape, precum şi produse pentru amenajarea curţilor. Se remarcă prin calitatea produselor, prin inovație și viziune.

3.3. Marca Adeplast

Compania a luat ființă în Oradea, în 1994, cu denumirea de Multistar Prod S.R.L. În 1996 devine societate mixtă româno-austriacă. În 2011 se înființează la Ploiești fabrica de polistiren, iar în 2017 se mărește capacitatea de producție. Firma comercializează produsele sale în Moldova, Ungaria, Bulgaria și Austria. chiar și în UK, Spania sau Italia. Calitatea ridicată, produsele inovatoare și prețurile accesibile sunt elemente apreciate de toți clienții.

Cum se folosește cel mai recomandat polistiren și alte informații utile

Polistirenul se montează după ce suprafața care urmează să fie acoperită a fost ștearsă de praf, uscată și degresată. În acest fel se mărește aderența produsului. Dacă suprafața prezintă diferite zone neuniforme, ce depășesc 10 mm, atunci meșterul trebuie să aplice un strat de tencuială sau să aplice un polistiren de grosime mai mare.

Câțiva pași trebuie să fie urmați pentru a obține rezultate excelente:

 • se pregătește stratul suport;
 • se nivelează suprafețele vechi;
 • se pregătește adezivul;
 • se aplică polistirenul;
 • se fixează placa cu adeziv și dibluri.

Cel mai recomandat polistiren accesorii scule si unelte

Se vor folosi următoarele unelte: cutter, bormașină, rotopercutor, gletieră, dibluri, mistrie, șpaclu, mănuși de protecție, ochelari de protecție.

Polistirenul se montează de la baza construcţiei, iar în colţuri trebuie să depăşească puţin nivelul. Cu cât sunt mai multe dibluri, cu atât va crește rezistența lucrării și cu atât cresc pierderile de căldură. După aplicarea polistirenului, urmează o bază de tencuială și aplicarea plasei de armare.

În concluzie, dacă vreți să vă bucurați de o izolare eficientă a locuinței, la interior sau la exterior, trebuie să cercetați cu atenție gama variată de polistiren existentă în comerț și să aflați care sunt criteriile de care să țineți cont în alegerea dumneavoastră, în așa fel încât să vă bucurați de cele mai bune rezultate.

Cum se foloseste cel mai recomandat polistiren

Întrebări și răspunsuri frecvente legate de polistiren

Cum alegeți cel mai recomandat polistiren?

Cel mai recomandat polistiren se va alege în funcție de anumite aspecte, cum ar fi: tipul lui, locul care trebuie izolat, grosimea plăcii, dimensiunile, rezistența la compresiune, producător, preț.

Care este cel mai recomandat polistiren: extrudat sau expandat?

Polistirenul extrudat este mult mai des folosit, pentru că are o densitate mai mare și este mai bun izolant față de polistirenul expandat. Este rezistent la orice tip de uzură și este ideal pentru izolarea fundației și subsolurilor.

Unde puteți folosi polistirenul expandat?

Polistirenul expandat poate fi utilizat la izolația pereților exteriori și interiori, a teraselor, verandelor, acoperișurilor în pantă, pardoselii, planșeelor, podurilor și mansardelor.

Unde puteți folosi polistirenul extrudat?

Polistirenul extrudat poate fi utilizat la izolația fundațiilor, soclurilor, pereților de subsol, teraselor circulabile, acoperișurilor și pardoselilor.

Care sunt principalele beneficii ale polistirenului?

Principalele beneficii ale polistirenului sunt asigurarea confortului termic sporit, rezistență superioară la intemperii, impactul pozitiv asupra sănătății oamenilor, micșorarea consumului de energie electrică și, implicit, facturi mult mai mici la curent.

Teme care v-ar mai putea interesa

Izolarea acoperișului - ghid pas cu pas

Izolarea acoperișului ar trebui să fie un subiect cu adevărat important pentru dumneavoastră. Dacă acoperişul dumneavoastră nu este izolat corect, se poate pierde o mare cantitate de energie consumată pentru încălzire. C ...citește mai mult

În sus