0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 21.02.2024 la ora 19:27. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Parchetul laminat: ghid și sfaturi

Parchetul laminat: ghid și sfaturi

Preţuri corecte. Diversitate mare de designuri. HORNBACH vă pune la dispoziţie tot ce aveţi nevoie pentru proiectul ”Montare parchet laminat”. În magazinele noastre, puteţi găsi o varietate enormă de designuri la un raport calitate-preţ corect, instrucţiunile adecvate pentru montarea parchetului laminat, precum şi informaţii mai detaliate, servicii şi sfaturi de la experţi despre parchetul laminat. Lăsaţi-vă inspiraţi şi demaraţi proiectul!

Montarea parchetului laminat

Parchetul laminat este o pardoseală cu multe avantaje. Este rezistent, uşor de întreţinut, este disponibil într-o variatate enormă de modele de imitaţie de lemn, are un preţ convenabil şi este uşor de montat. Vă arăt ...citește mai mult

Scurtă prezentare a parchetului laminat

Parchetul laminat întruneşte o multitudine din proprietăţile pozitive ale unei pardoseli. Designul variat, rezistenţa şi stabilitatea ridicate, precum şi întreţinerea uşoară fac parchetul laminat de calitate foarte popular. În plus, parchetul laminat din zilele noastre are suprafeţe din plastic ce imită aspectul diferitelor texturi de lemn, are o calitate ridicată şi suprafeţe cu structuri inovatoare, ceea ce conferă încăperilor confort şi naturaleţe.

Avantajele parchetului laminat

  • robust, uşor de întreţinut, igienic şi sărac în emisii
  • se montează simplu şi rapid pe aproape orice suprafaţă
  • datorită înălţimii reduse, este ideal pentru renovarea şi modernizarea spaţiilor dumneavoastră de locuit
  • adecvat pentru role de scaun

Indicaţie: Parchetul laminat este o pardoseală sensibilă la umezeală, nefiind astfel adecvat pentru utilizarea în încăperi umede. Excepţie fac numai acele tipuri de parchet laminat concepute special pentru încăperi umede. De asemenea, ţineţi cont de faptul că parchetul laminat nu este potrivit pentru lipirea pe întreaga suprafaţă a substratului, deoarece, în cazul lipirii, se limitează tendinţa naturală de contracţie şi dilataţie a acestui tip de pardoseală.

Sfat

Deoarece parchetul laminat avea un sunet de gol şi un efect de rezonanţă a paşilor pentru încăperile aflate la un etaj inferior, problema ar trebui rezolvată prin utilizarea unor materiale izolante adecvate.

Structura materială a parchetului laminat

În esenţă, parchetul laminat este alcătuit dintr-un strat de suprafaţă, un strat decorativ, o placă suport şi un strat inferior. Baza este compusă în proporţie de 90% din lemn. În continuare, vă prezentăm cele mai importante date cu privire la structura materială a parchetului laminat şi a straturilor sale individuale.

Structura materiala a parchetului laminat

1. Stratul de suprafaţă
Acest strat, numit şi strat de acoperire, este alcătuit din răşină de melamină călită la căldură. Acest material este rezistent la abraziune şi protejează hârtia decorativă de uzură. La acest strat se mai foloseşte şi lac UV pentru ca parchetul laminat să fie rezistent la lumina UV şi să nu îşi modifice culoarea.

2. Stratul decorativ
Decorul reprezintă partea vizibilă a parchetului laminat. Stratul decorativ este realizat din hârtie, imprimat cu modele (de regulă, cu aspect de lemn) reproduse printr-o tehnologie foto costisitoare şi folosind culori organice. Prin acest procedeu de producţie, parchetul laminat vine cu o enormă diversitate de culori şi decoruri. Pentru a conferi pardoselii un aspect cât mai atractiv şi mai natural, atunci când alegeţi modelul parchetului laminat, trebuie să ţineţi cont de diferenţele de culoare şi de constraste, similare cu cele ale materialelor naturale corespunzătoare.

3. Placa-suport
Baza parchetului laminat o formează placa-suport din lemn. Lemnul reprezintă 90% din materialul folosit. În cazul parchetului laminat, placa-suport este alcătuită fie din placă aglomerată, placă MDF (Medium Density Fibre = placă fibrolemnoasă de densitate medie) sau placă HDF (High Density Fibre = placă fibrolemnoasă de densitate mare). Calitatea plăcii-suport este determinantă pentru rezistenţa parchetului laminat.

4. Stratul inferior
Stratul inferior sau partea verso a parchetului laminat rezistă la umezeală şi egalizează tensiunile generate de structura stratificată. De regulă, acest strat este alcătuit din răşini fenolice.

Interacţiunea corectă dintre straturile individuale este determinantă pentru calitatea totală a parchetului laminat. Opţional, sunt disponibile şi tipuri de parchet laminat cu izolaţie fonică integrată.

Producția parchetului laminat

Deseori, în comerţ, diferenţele de preţ dintre tipurile de parchet laminat sunt uimitoare. Acestea au la bază, în primul rând, diferenţele existente la capitolul calitate, care pentru dumneavoastră, în calitate de client, iniţial nu sunt atât de evidente.

Grosime: Parchetul laminat este disponibil cu grosimi de la 6 până la 12 mm. Cu cât grosimea pardoselei este mai mare, cu atât aceasta este mai rezistentă.

6 mm 7 mm 8 mm 9 mm
Cerință minimă + ++ +++

Material suport:
Plăcile HDF sunt plăci fibrolemnoase de densitate foarte mare. Acestea au o suprafaţă sigilată şi o densitate foarte ridicată. Materialul suport are proprietăţi diverse. Noi facem următoarele distincţii:

HDF model standard HDF cu sigilare canturi sau reducere la dilatație HDF cu stop dilatație
+ ++
Cerință minimă În cazul sigilării canturilor, pentru a preveni pătrunderea de sus a umidităţii şi a reduce dilataţia în zona canturilor, pe canturi este aplicat un strat special de ceară. În schimb, la tratamentul pentru reducerea dilataţiei, este sigilată întreaga placă. Placa este protejată pas cu pas prin adaosul unor substanţe speciale.

Clasele de trafic:
Stratul superior al parchetului laminat îi determină rezistenţa la abraziune. În funcţie de grosimea acestui strat de uzură, parchetul laminat este încadrat în diferite clase de trafic.

Spațiu de locuit
NK 21 NK 22 NK 23
Cerință minimă
solicitare redusă, de exemplucamere de oaspeţi sau de copii solicitare normală, de exemplulivinguri sau zone de servit masa solicitare ridicată, de exemplu culoare / holuri şi bucătării
Spații comerciale
NK 31 NK 32 NK 33
+ ++ +++
solicitare redusă, de exemplu săli de conferinţe solicitare normală, de exemplu birouri solicitare ridicată, de exemplu magazine

Q+:
Un plus suplimentar obţin pardoselile a căror suprafaţă a fost înnobilată printr-un procedeu special. Informaţii despre aceste procedee găsiţi pe eticheta produsului respectiv, de exemplu antistatic, antibacterial, surface resist etc.

Important

Un lucru trebuie să reţineţi atunci când achiziţionaţi o nouă pardoseală: cu cât parchetul laminat are mai multe stele, cu atât calitatea acestuia este mai ridicată. Stelele vă ajută să recunoaşteţi dintr-o privire acest lucru.

Repararea și recondiționarea parchetului laminat

Mai jos, vă arătam cum să îndepărtaţi extrem de simplu dungile de frecare negre de pe parchetul laminat. Luaţi o minge de tenis şi frecaţi cu ea dungile negre de pe parchetul laminat. Urmele superficiale pot fi îndepărtate astfel ca în joacă. Articolul vă prezintă modul în care funcţionează acest truc.

Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că parchetul laminat nu poate fi şlefuit precum fratele său mai mare, parchetul din lemn masiv sau triplustratificat. Însă, zgârieturile şi fisurile mici sau punctele de presiune se pot remedia foarte simplu cu un kit de reparaţie adaptat la tipul respectiv de pardoseală şi la culoarea sa. În cazul unor porţiuni deteriorate mai mari, apelaţi la un specialist.

Repararea și recondiționarea parchetului laminat

Înlocuirea unei plăci de parchet laminat

Dacă o placă de parchet laminat este foarte deteriorată, o puteţi înlocui cu una nouă.

Vă recomandăm să demontaţi pardoseala până la porţiunea defectă, să înlocuiţi placa în cauză şi să remontaţi din nou plăcile.

Sfat

Dacă placa nu este deteriorată, ci doar prezintă pete neatractive, este poate suficientă o curăţare temeinică.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus