0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
01.12.2023 08:00 - 21:00
Aţi imprimat această informaţie în 01.12.2023 la ora 11:34. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Plante care purifică aerul

Plante care purifică aerul

Plantele verzi au un efect benefic. Și nu doar atât, este dovedit că plantele verzi îmbunătățesc climatul ambiental. Acestea produc oxigen şi asigură o umiditate suficientă a aerului. Multe plante de interior filtrează particulele poluante din aer și pot neutraliza substanțele care reprezintă un pericol pentru sănătate, precum formaldehidă, benzol, tricloretilena și dioxid de carbon.

Nu este un secret: „Aerul greu” nu este benefic.

În zilele noastre, mulți ne petrecem viața între patru pereți, fie la birou, fie în propria locuință. Ne găsim deseori într-un aer uscat, poluat și sărac în oxigen.

Aerul acesta ia naștere din compușii volatili poluanți cum ar fi formaldehida din mobilier sau mochetă. În aerul ambiental ajung plastifianții din PVC și covoare, precum și tricloretilena din solvenții din vopsele, lacuri, produse de curățare și plastic. Toate acestea reprezintă un pericol pentru sănătate și pot fi chiar cancerigene.

Poluanții irită membranele mucoase și sunt factori declanșatori pentru tuse seacă, dureri de cap și alergii. Praful fin poate duce la boli respiratorii cronice. Însă climatul ambiental este poluat și de dioxidul de carbon pe care îl expirăm, lucru care ne induce o stare de oboseală și lipsă de concentrare.

Există multe motive pentru a preveni formarea aerului poluat!

Cum îmbunătățesc plantele climatul ambiental?

Plantele sunt umidificatoare naturale pentru aer

Umidificatoare naturale

În principiu, toate plantele îmbogăţesc aerul ambiental cu oxigen. Un procent de 97% din apa folosită la udarea acestora este eliberat înapoi în aerul ambiant, fără a conține compuși nocivi. Plantele sunt umidificatoarele optime! Cu excepția suculentelor și cactușilor. Acestea înmagazinează apă în depozitele lor.

Se recomandă plantele mari, în special în spaţii destinate pentru birouri.

Într-un spațiu de 30 de metri pătraţi sunt suficiente trei până la șase plante de interior mai mari pentru a atinge umiditatea ideală a aerului, de 45 până la 55 %.

Vara chiar scad puțin temperatura camerei, așadar sunt sisteme de climatizare naturale. Plantele cu necesar mare de apă, volume mari ale frunzelor (frunze mari sau numeroase frunze mici) și cu frunze delicate sunt deosebit de potrivite ca umidificatoare:

 • Planta umbrelă (Cyperus alternifolius)
 • Iarba papirusului (Cyperus papyrus)
 • Filodendron (Philodendron)
 • Tei de cameră (Sparmannia africana)
 • Ferigă bananier ornamental (Musa sau Ensete)
 • Bambus pitic (Pogonatherum paniceum)
 • Dieffenbachia
 • Filodendron cu frunză ruptă (Monstera)

Un alt avantaj al umidificatoarelor naturale pentru încăperi: în aerul uscat se dezvoltă mai mult praf. Adesea, agenții patogeni aderă la particulele de praf și plutesc prin încăpere până când întâlnesc o persoană.

Prin creșterea umidității datorită plantelor, particulele de praf se îngreunează din cauza saturației apei și cad pe podea – împreună cu agenți patogeni, polen, alți alergeni și poluanți.

Dacă periați frunzele de praf în mod regulat, plantele își pot îndeplini întregul efect pozitiv.

Sfat creativ: separator de cameră pentru purificarea aerului

Toată viața ați știut că mufele sunt destinate țevilor de cupru, mânerele activităților cu unelte și așa mai departe. Și la un moment dat ne dăm seama că acestea pot fi folosite și ca separatoare de cameră. Cum funcţionează? Vă arătăm noi!

Pregătire

Tăiați mânerele pentru aparate după cum urmează:

 • 1 x tijă agățată 60 cm
 • 2 x tije laterale 147 cm
 • 2 x legături față/spate 25 cm
 • 2 x legături transversale 26 cm
 • 1 x bucată centrală 55 cm

 Separator de camera cu plante care purifica aerul
Arată produsele +
V-ar putea fi utile: cuțit cutter, hârtie abrazivă, metru de tâmplărie.

În 4 pași către un separator creativ de cameră – iată cum se procedează.

 • 
				Separator de camera cu plante care purifica aerul pasul 01

  Pasul de lucru nr. 1

  Organizați materialele și uneltele.

 • 
				Separator de camera cu plante care purifica aerul pasul 02

  Pasul de lucru 2

  Debitați (verificați înainte de lipire).

 • 
				Separator de camera cu plante care purifica aerul pasul 03

  Pasul de lucru 3

  Se aplică adeziv în coturi.

 • 
				Separator de camera cu plante care purifica aerul pasul 04

  Pasul de lucru 4

  Asamblați și lăsați-le să se usuce.

„Ficatul verde“ - plantele ca filtru de aer

Vestea bună: În principiu, toate plantele filtrează poluanții din aer! Plantele nu numai că transformă dioxidul de carbon în oxigen, sporind astfel conținutul de oxigen din aerul ambiental, unele tipuri de plante precum Dracena, iedera sau planta păianjen (Chlorophytum) descompun chiar poluanții, ca formaldehida, tricloretilena și altele similare.

În acest fel, puteți reduce conținutul de poluanți din aerul ambiental cu până la 70%. Plantele de interior nu au așadar doar un rol decorativ. Prin tratarea aerului, acestea contribuie, de asemenea, la creșterea performanței fizice și mentale și reduc stresul.

Enzimele speciale din frunzele plantelor transformă otrăvurile din aerul ambiental în compuși inofensivi, cum ar fi aminoacizii și zahărul. Ori poluanții sunt direcționați către rădăcinile plantelor, unde sunt transformați de către bacterii în substanțe inofensive.

Plante care purifica aerul Dracena

Sfat

 • Plantele nu pot face minuni. Dacă doriți să faceți mai mult pentru un mediu sănătos și fără poluanți, verificați etichetele ecologice încă de la construire și amenajare interioară.
 • Suplimentar, aerisirea regulată asigură un aer bun!

Ce plante de interior reduc zgomotul?

Plante care purifica aerul in interiorul locuintei

Mult zgomot pentru nimic – ce plante de interior sunt adecvate în mod special pentru amortizarea zgomotului? Da, ați auzit bine. Plantele sunt ideale pentru a reduce nivelul de zgomot în birou. Pentru amortizarea zgomotului, cercetătorii recomandă amplasarea plantelor mari în diferite locuri din încăpere.

Efectul de reducere a zgomotului se obține îndeosebi atunci când plantele sunt plasate lângă pereți sau într-un colț al camerei. Ideal este să combinați plante cu frunze mari și plante cu frunziș bogat:

 • Ficus plângător (Ficus benjamina)
 • Filodendron (Philodendron)
 • Crinul păcii (Spatiphyllum spec.)
 • Planta umbrelă (Schefflera actinophylla)
 • Palmier Kentia (Howea forsteriana)
 • Bananier ornamental (Musa sau Ensete)
 • Filodendron cu frunză ruptă (Monstera)

Sfat: Plante în dormitor

Aerul ambiental bun, cu mult oxigen, umiditate adecvată și poluanți reduși favorizează un somn sănătos. Majoritatea plantelor transformă CO2 doar în timpul zilei iar noaptea absorb oxigenul prin rădăcini. Din acest motiv, în cele mai multe cazuri se recomandă să nu puneți plante în dormitor. Ceea ce e absurd!

Proporția de oxigen pe care plantele „o respiră” noaptea este extrem de redusă în comparație cu ceea ce produc în timpul zilei. În timpul somnului veți beneficia de climatul bun pe care plantele îl produc pe parcursul zilei.

Unele plante sunt „făcătoare de minuni” și produc oxigen și în timpul nopții. Sansevieria și cactușii, dar și aloe și bromelia, asigură în dormitorul dumneavoastră un aport suplimentar de oxigen.

Îngrijirea corectă a plantelor purificatoare

Alegerea corectă este esențială pentru ca plantele de interior să își poată dezvolta în întregime potențialul de detoxifiere. Plantele și încăperea trebuie să se potrivească. Cu cât este mai bine poziționată planta, cu atât mai mare este efectul de detoxifiere. Plante ce necesită de exemplu multă lumină filtrează cel mai bine aerul dacă sunt amplasate în apropierea ferestrelor. Amplasate în locul potrivit, iedera (Hedera), crinul păcii (Spathiphyllum) și planta păianjen (Chlorophytum) sunt neutralizatoare de particule poluante.

Țineți cont de cerințele plantelor în ceea ce privește lumina, temperatura, necesarul de apă și valoarea pH-ului substratului. Doar în acest fel rezistența plantelor de interior la boli și dăunători va fi suficient de puternică. Cu cât plantele sunt mai mari și mai vitale, cu atât mai bine mențin umiditatea și reînnoiesc aerul ambiental. Udarea și fertilizarea regulată, precum și replantarea ocazională sunt benefice plantelor. În sortimentul FloraSelf veți găsi un substrat adecvat, adaptat nevoilor plantelor noastre purificatoare.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus