Listă favorite 0 Coşul meu 0

Noutăți grădină - „Pregătirea grădinii pentru toamnă”

Pregatirea gradinii pentru toamna

Ai muncit toată primăvara și toată vara pentru a menține o grădină îngrijită și sănătoasă. Munca nu s-a terminat, pentru că micul tău paradis verde are nevoie de atenție și după sezonul său „de vârf“. Te invităm în magazinele HORNBACH(București Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timişoara, Sibiu) la prezentarea proiectului „Pregătirea grădinii pentru toamnă”, din 04 septembrie până pe 29 septembrie 2019.

Timp de lectură 2 min. Grădină
Program expozitie Pregatirea gradinii pentru toamna

Lucrări în grădină la început de toamnă

1. Curățarea ierbii
Îndepărtați cu regularitate frunzele. Tundeți iarba înainte de îngheț, ajungând la o înălțime de 4-6 cm și afânați-o. Aplicând îngrășământ, veți ajuta grădina să treacă peste iarnă cu bine.

Sfat:

Dacă observați goluri, umpleți cu semințe de iarbă.

2. Tăiere arbuști
Toaletați prin tăiere copacii și arbuștii. Îndepărtați complet ramurile uscate sau prea dese.
Gardul viu trebuie scurtat și subțiat.
Tocați mărunt resturile rezultate.

3. Bulbi
Este, de asemenea, perioada în care trebuie să plantezi bulbii lalelelor, narciselor, brândușelor etc. ce vor umple grădina cu mirosul și culorile lor.
Bulbii se plantează în gropi adânci de 10-12 cm. Bulbul seașează cu discul în jos.
Distanțele dintre bulbi sunt de 10-20 cm.
Bulbii trebuie protejați împotriva rozătoarelor, în special de cârtițe.

4. Tocătoare resturi
Creează spațiu și ordine în grădina ta.
Tocătoarele de resturi vegetale îți permit să creezi spațiu în grădină, transformând un volum mare de crengi, arbuști, frunze și alte bucăți de plante într-un compost tocat foarte mărunt. Acest compost poate fi folosit mai apoi în diverse modalități, în funcție de dorința ta.

Proiect: Pregătirea gazonului pentru toamnă

Fertilizare gazon: umiditatea ridicată a aerului de toamnă duce la dezechilibrul nutrienților în sol, iar gazonul se poate îmbolnăvi. Pentru a crește rezistența se fertilizează și se pregătește de iarnă.

Curățare / săpare gazon: curățarea gazonului de resturi vegetale pentru a permite aerarea acestuia, cu ajutorul unei greble, înainte de însămânțarea gazonului de toamnă, este necesară săparea solului.

Substrat gazon / însămânțare gazon: pentru însămânțarea de toamnă se folosește un pământ special care să conțină și nisip. La începutul toamnei, gazonul e umed și cald, asigură condiții bune de însămânțare. Cea mai bună însămânțare este toamna, luna septembrie. Se pot folosi semințe pentru regenerarea gazonului deteriorat.

Aerare gazon: după presiunea exercitată asupra gazonului vara, solul se compactează, iar aerul, apa și nutrienții pătrund mai greu în sol. Aerarea se face cu un aerator cu lamele ascuțite, care creează canale și permite rădăcinilor să respire.

Tundere gazon: ultima tundere a gazonului se aplică toamna, până în luna noiembrie. Înălțimea de tundere este de 5 cm, dacă iarba rămâne înaltă. Gazonul nu se aerisește pe timpul iernii.

Ai nevoie de:

În sus

HORNBACH utilizează module cookie. Dacă continuaţi să navigaţi pe pagina noastră, vă manifestaţi acordul pentru utilizarea modulelor cookie. Aflaţi mai multe

x