0 Listă favorite 0 Coşul meu
Hornbach Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 0310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 28.01.2022 la ora 04:14. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Prezentare proiect

Noutăți Grădină - „Fertilizarea, îngrășarea și pregătirea solului“

Timp de lectură 4 min.
Fertilizarea ingrasarea si pregatirea solului ianuarie 2022 2400x1600

Pentru a te asigura că vei semăna în condiții optime, pregătirile trebuie să înceapă din timp. Un sol bun va asigura și o dezvoltare sănătoasă pentru plantele tale. Te invităm în magazinele fizice HORNBACH (București Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timişoara, Sibiu, Oradea și Cluj-Napoca), la prezentarea proiectului „Fertilizarea, îngrășarea și pregătirea solului“, din 6 ianuarie 2022 până pe 31 ianuarie 2022.

Fertilizarea ingrasarea si pregatirea solului ianuarie 2022 program 735x218

Tipuri de îngrășăminte

Îngrășămintele organice, naturale:

 • Pot fi obținute în propria gospodărie, prin prelucrarea compostului sau a gunoiului provenit de la animale;
 • Sunt îngrășăminte cu eliberare lentă, ce reprezintă o soluție ecologică, biodegradabilă, regenerabilă și de durată pentru fertilizarea solului;
 • Eliberează substanțe nutritive pe măsură ce se descompun și contribuie la îmbunătățirea pe termen lung a calității și permeabilității solului.

Produs de top

Compost pentru grădină Agro 50 l
Compost pentru grădină Agro 50 l
Artikel Rating  (1)
33,99 lei / buc. (0,68 lei/l)

Îngrășămintele chimice:

 • Acționează rapid și oferă rezultate vizibile în cel mai scurt timp;
 • Se eliberează rapid și asigură creșterea accelerată, motiv pentru care în timp poate apărea riscul supradozării și distrugerii solului;
 • Utilizate în mod repetat, pot duce la deteriorarea solului și schimbarea pH-ului acestuia, dar și la distrugerea florei bacteriene benefice care apără solul de anumiți dăunători;
 • Pot proveni din combustibili fosili (petrol) sau din roci și minerale.

fertilizarea solului

FloraSelf: potrivit tuturor cerințelor

Ingrasamant FloraSelf

FloraSelf

Rețete echilibrate pentru sol, îngrășăminte de bună calitate. Componentele de materii prime testate sunt produse în amestecuri exclusive pentru HORNBACH.

Ingrasamant FloraSelf NATURE

FloraSelf Nature

Amestecuri proprii FloraSelf Nature care cuprind materii prime selectate, regenerabile. Ideale pentru cultivarea legumelor, plantelor și fructelor Bio organice.

Ingrasamant FloraSelf BIO (plante)

FloraSelf Bio

Pentru cultivarea plantelor, legumelor, fructelor BIO. Are certificatul 1A de grădinar de calitate.

Ingrasamant FloraSelf SELECT

FloraSelf Select

Îngrășăminte care folosesc rețete profesionale, cuprind materii prime de înaltă calitate și se adresează grădinăritului de tip hobby.

Info

Pe lângă furnizarea echilibrată de nutrienți, oligoelemente și enzime indispensabile plantelor, rețetele acestor îngrășăminte sunt adaptate pentru a asigura o creștere sănătoasă a plantelor și a creșterii rezistenței plantelor la boli și la dăunători. Astfel se creează premisele unei perioade lungi de înflorire a plantelor și pentru obținerea unei recolte bogate!

Fertilizarea solului și tipuri de fertilizare

Fertilizarea solului primăvara

Rolul îngrășămintelor folosite primăvara este de a le oferi plantelor, prin sol, substanțele nutritive necesare pentru stimularea creșterii și dezmorțirea din sezonul rece. Elementele nutritive cuprind două categorii:

 • microelementele (cupru, mangan, bor, zinc, molibden sau aluminiu);
 • macroelementele (fosfor, azot, calciu, potasiu, sulf sau magneziu).

Indiferent dacă alegem să folosim îngrășăminte lichide sub formă de pulbere, solubile în apă sau granule, cel mai important criteriu de alegere este legat de eliberarea rapidă a substanțelor nutritive în sol. Ele se folosesc în doze mici, dar în mod repetabil, iar pentru a alege îngrășămintele potrivite trebuie să să se țină cont de tipul culturii la care se aplică.

Tipuri de fertilizare:

 • Fertilizarea de bază - se face simultan cu grăpatul sau cultivatul și se face doar pentru legumele mai târzii: conopida, sfecla, varza etc.
 • Fertilizarea de tip starter sau locală - se face simultan cu semănatul și plantatul și are rolul de a asigura plantelor substanțele nutritive necesare în perioada de vegetație, care este importantă pentru dezvoltarea plantei.
 • Fertilizarea fazială sau suplimentară - se practică mai ales în grădinile de legume și poate fi un mix de fertirigare, fertilizare cu îngrășăminte complexe și fertilizarea foliară.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus

HORNBACH utilizează module cookie. Dacă continuaţi să navigaţi pe pagina noastră, vă manifestaţi acordul pentru utilizarea modulelor cookie. Aflaţi mai multe

x
HORNBACH