0 Listă favorite 0 Coşul meu

Noutăți Grădină - „Irigarea grădinii“

Noutati Gradina Irigarea gradinii 600x400

A venit căldura, iar plantele din grădină au nevoie de ajutorul nostru. Nu lăsa pământul să se usuce și îngrijește-le așa cum se cuvine! Te invităm în magazinele noastre (București Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timişoara, Sibiu și Oradea), la prezentarea proiectului „Irigarea grădinii“, din 08 aprilie până pe 03 mai 2021.

Timp de lectură 3 min. Irigare gradina
Noutati Gradina Irigarea gradinii program 735x218

10 reguli de aur pentru irigare

Regula nr. 1. Păstrați o umezeală uniformă

Majoritatea plantelor depind de umezeala uniformă. Totuși, uscarea ușoară dinaintea irigării facilitează dezvoltarea rădăcinilor plantelor.

Regula nr. 2. Irigare efectuată mai rar, dar meticulos

În stratul de flori, una-două ședințe de irigare pe săptămână sunt, de obicei, suficiente: este mai bine să irigați rar cu apă din abundență decât des cu puțină apă.

Regula nr. 3. Irigare seara târziu sau dimineața devreme

Dacă irigați solul răcit seara sau noaptea, atunci se evaporă mai puțină apă decât pe solul cald din timpul zilei. Iar plantele se pot alimenta cu suficientă apă înainte de căldura zilei următoare.

Regula nr. 4. Păstrați frunzele uscate

Frunzele ude se îmbolnăvesc. Dacă frunzele rămân ude pe timpul nopții, atunci pot apărea boli produse de mucegaiul frunzelor. Frunzele care sunt udate la soare dezvoltă ușoare semne de arsuri (efectul de ardere prin sticlă al picăturilor de apă).

Regula nr. 5. Furnizați cantitatea de apă corespunzătoare

Asigurați mijloace de irigare potrivite, prin care să ajungă apă suficientă la rădăcini. Cantitățile prea mici de apă acoperă adeseori doar partea superficială a solului. Irigarea adecvată înseamnă, de asemenea, că plantele de recoltă sunt dependente, în special, de solul umezit uniform în timp, până când culturile acestora sunt gata de recoltat.

Regula nr. 6. Livrați cantități mai mari de apă pe zone

Apa are nevoie de un moment pentru a se infiltra în sol. Înainte ca apa prețioasă din strat să curgă neutilizată, este mai bine să udați în mod repetat pe zone.

Regula nr. 7. Apă dirijată, dar distribuită

Dacă udați întotdeauna la o singură rădăcină, aceasta conduce la creșterea rădăcinilor pe o singură latură, prin urmare la absorbția mai slabă a nutrienților în sol. În consecință, udați întotdeauna în jurul plantei și distribuiți apa în toată zona de irigat.

Regula nr. 8. Irigați într-un mod care economisește apa

Irigați cât este necesar și consumați cât mai puțină apă cu putință.

Regula nr. 9. Evitați suprasaturarea solului cu apă

Suprasaturarea solului cu apă suprimă respirația aerului pentru rădăcinile din sol – celulele rădăcinilor se asfixiază fără oxigen.

Regula nr. 10. Utilizați sol de calitate, bogat în argilă

Solul de plantat bogat în minerale are proprietăți de expansiune mai bune și, de aceea, se poate menține în apă mai bine și într-un mod mai uniform. În verile umede și iarna, asigurați drenarea apei pentru a preveni suprasaturarea cu apă a solului.

Sistem irigare Hunter
Irigarea gradinii
keine Headline gepflegt
Modul pentru reteaua Wi-Fi Hunter Industries
Programator Hunter Industries X2 6 zone montaj exterior
Senzor de ploaie
Electrovana 1'' FE JarTop
Cutie electrovana rotunda mica
Aspersor static 1/2''
Duza cu unghi reglabil 10A(r=3m)
Aspersor rotativ 1/2''
Teava PEHD pentru apa potabila PE100 Ø32 mm PN10
Element T/Teu compresiune egal 32
Cot compresiune 32
Racord compresiune FI 32x1”
Element T/Teu compresiune FI 32x3/4”x32
Reductie alama 3/4”x1/2”
Cot compresiune FI 32x3/4”

Sfaturi pentru irigare

1. Udați plantele dimineața

Cel mai potrivit moment pentru udatul grădinii este dimineața/înainte de amiaza. Apa se poate prelinge încet în sol atunci când temperaturile nu sunt atât de crescute, iar plantele pot absorbi apa atunci când au cea mai mare nevoie – după-amiază, când este foarte cald.

2. Învățați cerințele plantelor

Pentru a vă putea da seama de câtă apă au nevoie plantele, trebuie să le priviți frunzele: numeroase frunze subțiri și moi indică o cerere mare de apă. Plantele cu frunze groase, dure sau păroase necesită mai puțină apă.

3. Udați plantele la rădăcină

Udarea plantelor pe deasupra lor este mult mai rapidă, dar majoritatea plantelor și legumelor preferă udatul la rădăcina lor. Plante, precum trandafirii, vor dezvolta fungi atunci când frunzele nu se usucă suficient de repede.

4. Fiți atent la solul din grădină!

Frecvența cu care udați grădina depinde de tipul de sol din grădină: Solul argilos stochează multă apă, de exemplu, și de aceea are nevoie doar de udare ocazională. Solul nisipos poate stoca cu greu orice apă, ceea ce face ca udarea frecventă să fie necesară.

5. Ocazional, dar apă din plin

Atunci când vine vorba de udatul grădinii, există următoarea regulă: mai multă apă, în loc de udări dese. Dacă udați grădina ocazional, dar în cantități generoase, apa poate ajunge mai adânc în sol. Asta face ca plantele să își dezvolte rădăcini mai puternice, mai lungi, ceea ce le ajută să treacă mai ușor peste perioade mai aride.

6. Evitați folosirea apei foarte reci

Apa rece stresează plantele. Cel mai bine folosiți apă călduță, care a stat în soare. Dintr-un butoi cu apă de exemplu. Apa de la robinet nu dăunează majorității plantelor - cu excepția cazului în care este extrem de calcaroasă.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus

HORNBACH utilizează module cookie. Dacă continuaţi să navigaţi pe pagina noastră, vă manifestaţi acordul pentru utilizarea modulelor cookie. Aflaţi mai multe

x