Listă favorite 0 Coşul meu 0

Accesul în magazinele noastre este permis doar cu mască sau alte mijloace de protecție.

Noutăți grădină - „Fertilizarea și îngrășarea solului”

Noutati Gradina fertilizarea si ingrasarea solului martie 2020

Chiar dacă iarna a fost mai blândă decât ne așteptam, plantelor le trebuie „o mână de ajutor“ la început de primăvară. Florile, fructele și legumele au nevoie de un sol fertil, pentru o dezvoltare sănătoasă. Te invităm în magazinele noastre (București Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timişoara și Sibiu), la prezentarea proiectului „Fertilizarea și îngrășarea solului“, din 05 martie până pe 06 aprilie 2020.

Timp de lectură 3 min. Ingrasaminte
Noutati Gradina fertilizarea si ingrasarea solului martie 2020 program

Tipuri de îngrășăminte

Îngrășămintele organice, naturale:

 • Pot fi obținute în propria gospodărie, prin prelucrarea compostului sau a gunoiului provenit de la animale;
 • Sunt îngrășăminte cu eliberare lentă, ce reprezintă o soluție ecologică, biodegradabilă, regenerabilă și de durată pentru fertilizarea solului;
 • Eliberează substanțe nutritive pe măsură ce se descompun și contribuie la îmbunătățirea pe termen lung a calității și permeabilității solului.

Îngrășămintele chimice:

 • Acționează rapid și oferă rezultate vizibile în cel mai scurt timp;
 • Se eliberează rapid și asigură creșterea accelerată, motiv pentru care în timp poate apărea riscul supradozării și distrugerii solului;
 • Utilizate în mod repetat, pot duce la deteriorarea solului și schimbarea pH-ului acestuia, dar și la distrugerea florei bacteriene benefice care apără solul de anumiți dăunători;
 • Pot proveni din combustibili fosili (petrol) sau din roci și minerale.

Info

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați personalului din departamentul Grădină în magazinele fizice HORNBACH.

FloraSelf: potrivit tuturor cerințelor

Pe lângă furnizarea echilibrată de nutrienți, oligoelemente și enzime indispensabile plantelor, rețetele acestor îngrășăminte sunt adaptte pentru a asigura o creștere sănătoasă a plantelor și a creșterii rezistenței plantelor la boli și în fața dăunătorilor. Astfel, se creează premisele unei perioade lungi de înflorire a plantelor și pentru obținerea unei recolte bogate!

Ingrasamant FloraSelf

FloraSelf
Rețete echilibrate pentru sol, îngrășăminte de bună calitate. Componentele de materii prime testate sunt produse în amestecuri exclusive pentru HORNBACH.

Ingrasamant FloraSelf NATURE

FloraSelf Nature
Amestecuri proprii FloraSelf Nature care cuprind materii prime selectate, regenerabile. Ideale pentru cultivarea legumelor, plantelor și fructelor Bio organice.

Ingrasamant FloraSelf BIO (plante)

FloraSelf Bio
Pentru cultivarea plantelor, legumelor, fructelor BIO. Are certificatul 1A de grădinar de calitate.

Fertilizarea solului și tipuri de fertilizare

Fertilizarea solului primăvara

Rolul îngrășămintelor folosite primăvara este de a le oferi plantelor, prin sol, substanțele nutritive necesare pentru stimularea creșterii și dezmorțirea din sezonul rece. Elementele nutrivite cuprind două categorii:

 • microelementele (cupru, mangan, bor, zinc, molibden sau aluminiu)
 • macroelementele (fosfor, azot, calciu, potasiu, sulf sau magneziu)

Indiferent dacă alegem să folosim îngfrășăminte lichide sub formă de pulbere, solubile în apă sau granule, cel mai important criteriu de alegere este legat de eliberarea rapidă a substanțelor nutritive în sol. Ele se folosesc în doze mici, dar în mod repetabil, iar pentru a alege îngrășămintele potrivite trebuie să se țină cont de tipul culturii la care se aplică.

Tipuri de fertilizare:

 • Fertilizarea de bază - se face simultan cu grăpatul sau cultivatul și se face doar pentru legumele mai târzii: conopida, sfecla, varza etc.
 • Fertilizarea de tip starter sau locală - se face simultan cu semănatul și plantatul și are rolul de a asigura plantelor substanțele nutritive necesare în perioada de vegetație, care este importantă pentru dezvoltarea plantei.
 • Fertilizarea fazială sau suplimentară - se practică mai ales în grădinile de legume și poate fi un mix de fertirigare, fertilizare cu îngrășăminte complexe și fertilizarea foliară.

Info

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați personalului din departamentul Grădină în magazinele fizice HORNBACH.

În sus

HORNBACH utilizează module cookie. Dacă continuaţi să navigaţi pe pagina noastră, vă manifestaţi acordul pentru utilizarea modulelor cookie. Aflaţi mai multe

x