0 Listă favorite 0 Coşul meu

Noutăți grădină - „Semănarea și irigarea în minisere”

Semanarea si irigarea in minisere Noutati Gradina 2400x1600

Suntem în toiul iernii, dar planurile pentru o cultură sănătoasă de legume nu trebuie să întârzie. Află care sunt pașii corecți pentru primele răsaduri care vor asigura alimentele pe parcursul anului. Te invităm în magazinele noastre (București Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timişoara, Sibiu și Oradea), la prezentarea proiectului „Semănarea și irigarea în minisere“, din 07 ianuarie până pe 01 februarie 2021.

Timp de lectură 3 min. Grădină
Semanarea si irigarea in minisere Noutati Gradina program 735x218 2

Prospețimea preparatelor, la o picătură distanță! Pregătirea unei culturi de legume sănătoase începe încă dinainte ca iarna să se sfârșească. Asigură-te că ai tot ce îți trebuie pentru ca semințele să se dezvolte în armonie, de la substrat, ghivece / răsadnițe și sisteme de irigare, până la uneltele care îți vor ușura munca.

Semănarea corectă

Creșterea răsadurilor

  • primele legume semănate - după 20 februarie și până pe 10 martie - sunt: salată, arpagic, usturoi, leuștean, ridichi de lună, mazăre, morcovi, pătrunjel, mărar, spanac;
  • din 20 martie se adaugă salata pentru căpățână, cartofii timpurii și varza timpurie.

Așa semănați corect

Optați pentru un loc luminos, fără soare direct și nu depuneți răsadnița direct pe radiator/calorifer.

  • Umpleți două treimi din ghiveciul pentru răsad cu substrat de semănare.
  • Împrăștiați semințele uniform.
  • Udați cu apă de ploaie, acoperiți-le și aerisiți-le de mai multe ori pe zi (temperatura de germinare ideală: 17-22 de grade).
  • Ridicați răsadurile robuste cu plantatorul și așezați-le într-un ghiveci cu substrat de semănare.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați personalului din departamentul Grădină în magazinele fizice HORNBACH.

Rasaduri de primavara

Ghivecele răsad sunt confecționate din materiale naturale, ideale pentru o creștere rapidă și sănătoasă.

Pastilele de germinare contribuie la o germinare mai rapidă a semințelor și o mai bună formare a rădăcinilor.

Tavă cultură semințe - potrivită pentru cultivare; capacul asigură reglarea temperaturii.

Perna pentru genunchi protejează împotriva frigului și a înghețului.

Rasaduri in ghivece de turba
Arată produsele
Accesorii pentru semănat Către produse

Replantarea și rărirea tinerelor plante

Atunci când plantele tinere sunt prea dese, iar cu timpul ar creşte prea lungi şi prea subţiri, acestea trebuie replantate.

Plăntuţele se ridică din pământ cu ajutorul unui beţigaş pentru repicat sau cu ajutorul cuţit mic (atenţie: manevraţi plăntuţele cu grijă şi nu trageţi prea tare!). Se face o mică gaură în noul ghiveci sau taviţă cu mâna sau cu beţigaşul pentru repicat, în care se aşează câte o plantă (o plantă în fiecare ghiveci sau compartiment). Se astupă gaura cu pământ şi se apasă uşor. Lucraţi la început încet, precis şi cu atenţie, deoarece tinerele plăntuţe se rup uşor. Prin practică, vă veţi perfecţiona!

Rărirea presupune replantarea răsadurilor straturilor din grădină, în linii, pentru ca plantele să crească la o distanţă egală între ele şi să nu apară goluri. În cazul seminţelor ieftine sau mai vechi, se recomandă semănarea mai deasă de la bun început, ulterior plăntuţele prea înghesuite urmând a fi rărite. Procedura este rapidă, iar plăntuţele nu vor fi „stresate” prin replantare.

cresterea rasadurilor

Soluții complete pentru o irigare eficientă

Irigarea răsadurilor cu ajutorul tubului de picurare

  • Montarea acestuia se face la suprafață, ideal pentru suprafețe mai reduse de plantare, precum și pentru plantarea în șiruri a răsadurilor de flori și legume.

Recomandare: presiunea apei

Asigurați în mod corespunzător aceeași presiune a apei pentru toate plantele, prin reducerea, în cazul suprafețelor mai extinse, a țevilor de la 16mm la 8mm, cu o creștere a presiunii în acest mod.

Irigarea rasadurilor cu ajutorul tubului de picurare
Arată produsele

Irigarea jardinierelor și ghivecelor cu sistem micro irigare

  • Montarea acestuia se face la suprafață, ideal pentru plante de ghiveci și jardiniere de balcon sau terasă. Este posibilă montarea cu mai multe ramificații. De asemenea, există posibilitatea de combinare cu toate sistemele uzuale de irigare.

Irigare grădină Către produse

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus

HORNBACH utilizează module cookie. Dacă continuaţi să navigaţi pe pagina noastră, vă manifestaţi acordul pentru utilizarea modulelor cookie. Aflaţi mai multe

x